Corina Dumitrescu și-a desăvârșit educația artistică în România, sub îndrumarea unor eminenți pedagogi români, iar la finele acestei formări s-a alăturat companiei de balet a Operei Naționale din București. Aici, dupa formarea experienței in corpul de balet a devenit in scurt timp prim-balerină. Debutul său pe această scenă a fost punctul de plecare în rafinarea tehnicii sale și în descifrarea subtilităților prin care emoțiile pot fi transmise prin dans. Disciplina sa austeră, talentul și dăruirea pentru arta baletului au propulsat-o în rândul celor mai proeminenți balerini ai generației sale.
Pe parcursul carierei, Corina Dumitrescu a întruchipat cu măiestrie rolurile majore din spectacole iconice precum „Lacul Lebedelor”, „Giselle”, „Corsarul”, „Romeo și Julieta”, „Don Quijote”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, „Marguerite and Armand”, „La Sylphide”, „Anna Karenina”, „Carmen”, „Cenușăreasa”, „Roșu și Negru”, „Notre Dame de Paris”, „Spărgătorul de Nuci” și multe altele, colaborând cu teatre de balet de renume din România și din străinătate.
A fost onorată cu invitații la prestigioase gale internaționale de balet și a fost laureată a numeroase premii de excelență profesională. În 2004, recunoașterea meritelor sale a culminat cu distincția „Meritul Cultural” în grad de Ofițer oferită de Președintele României.
După încheierea carierei solistice, Corina s-a dedicat pedagogiei si creației spectacolelor de balet. Printre acestea din urmă se numără „Cenușăreasa”, „Fetița cu Chibrituri”, „Jack și Vrejul de Fasole”, „Albă ca Zăpada”, „Salonul de Balet”, „Alice în Țara Minunilor” pentru Opera Comică pentru Copii, „Coppelia” pentru Opera Națională din București și „Ileana cea Vitează” pentru Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian.
Pasiunea intensă pentru balet și stilul distinctiv al Corinei Dumitrescu au influențat profund generații întregi de dansatori. Astăzi, ea continuă să inspire prin metodele sale pedagogice și coregrafiile elaborate, contribuind semnificativ la dezvoltarea și îmbogățirea companiilor de balet și școlilor vocaționale.
tel. 0720 161 100
codans.ro@gmail.com